Pàgines

Saturday 4 August 2012

La feina de laboratori


 Cada tarda, l’equip d’excavació realitza tasques de laboratori en les quals es tracten els materials i sediments trobats per tal de començar el seu estudi.
L’equip de neteja de materials deixa les peces ben netes.  L’equip de flotació de terres processa el sediment extret de la cova, garbellant-la amb aigua, per tal de trobar les peces més petites: microfauna, llavors, restes de la talla de sílex... Tots aquests materials passen a l’equip d’inventariat, que els acaba de classificar i els introdueix a la base de dades.

Un cop fet aquest primer inventari s’envien els materials als diferents especialistes per a què els estudiïn i aportin informació més detallada.
És llavors quan comença una nova fase: la interpretació de les dades.






Cada tarde el equipo de excavación realiza el trabajo de laboratorio, donde se tratan los materiales y sedimentos encontrados para empezar con su estudio.
El equipo de limpieza de materiales deja las piezas bien limpias. El equipo de flotación de tierras procesa el sedimento extraído de la cueva, cribándola con agua, con el fin de encontrar las piezas más pequeñas: microfauna, semillas, restos de talla de sílex... Todos estos materiales pasan al equipo de inventariado, que los acaba de clasificar y los introduce en una base de datos.
Una vez hecho este primer inventario los materiales se envían a los diferentes especialistas, que los estudian y aportan una información más detallada.
Entonces es cuando empieza una nueva fase: la interpretación de los datos.


         

No comments:

Post a Comment